Terapii testate de mine

Am fost întrebată des în ultima vreme ce m-a ajutat pe mine de-a lungul timpului dintre toate terapiile și metodele la care am apelat. De aceea am decis să scriu despre diverse Terapii testate de mine (și nu doar terapii) deoarece răspunsul corect este că toate au funcționat într-o anumită măsură. Fiecare a ajutat câte puțin: la unele am văzut rezultate imediat, la altele după o anumită perioadă de timp.

Ceea ce pot spune concret este că atunci când am încetat să mă mai cred atotștiutoare am înțeles de fapt cât de puține știu cu adevărat. Și când m-am deschis spre lucruri noi am fost surprinsă plăcut să văd cum lucruri atât de simple au rezultate atât de bune.

Sper că nu am uitat ceva din ceea ce am testat, dar dacă e așa și îmi amintesc, voi reveni.


Psihoterapie

Am făcut cinci ani psihoterapie cu un psihoterapeut format pe Analiză Tranzacțională, înainte de a rămâne însărcinată și a naște, și credeam că sunt bine cu mine. Am născut, a apărut depresia – restul probabil știți deja. (dacă nu, găsiți pe blog, pe canalul de YouTube și în cartea Jurnal de Mămicie toată povestea).

Am lucrat câteva luni cu un psihoterapeut specializat pe EMDR, apoi am luat o pauză de la psihoterapie și am început să explorez și altfel de terapii.

Am reînceput să lucrez cu trăirile mele împreună cu prietena mea, Simona Mihalik, psihoterapeut care este specializată și pe Recall Healing și în care am un real sprijin.


Constelații familiale

Sunt mereu impresionată de cum lucrează Constelațiile familiale,  am tot vorbit despre acest subiect pentru că m-a ajutat mult.
În Timișoara avem deja multe grupuri care se organizează, eu am lucrat personal cu: Adina Benghea, Alina Tămaș  și Dragoș Riti.

Terapie Craniosacrală și Bowen

Am apelat la terapie Bowen și terapie Craniosacrală, care au functionat bine la mine pentru că lucrează cu corpul. Bowen am făcut și înainte de a rămâne însărcinată, dar și în alăptare când aveam canale înfundate. Dar și acum vreun an, când mergeam și eu și copilul. Recomand cu drag pe Mădălina Soldan și pe Oana Moroșanu.

Terapie craniosacrală am început de curând, pentru că văzusem beneficile când era bebe mic. Merg de fiecare dată cu plăcere la Cristina Ivăncescu.

EFT

Practic și sunt bucuroasă când văd rezultate cu clientele mele prin EFT, Emotional Freedom Techniques, pe românește Tehnici de Eliberare Emoțională.  Găsiți multe informații și resurse gratuite postate de  Liliana Stanciu: RESURSE GRATUITE (eliberareemotionala.ro)

Dar vă stau la dispoziție pentru întrebări suplimentare și vă sprijin cu drag în acest proces.


Terapii energetice

M-a ajutat și Eden Energy Medicine.  Practic zilnic (aproape) Rutina zilnică a Donnei Eden și mai aplic ocazional unele din exercițiile ei, pe care le găsesc pe YouTube. Am lucrat individual cateva sedinte cu o doamnă din USA, formata în metoda Donnei Eden: Paige Apgar – Eden Energy Medicine, Coaching and Mindfulness | Facebook

Am urmat ședințe de Realinierea sufletului cu Carmen Iordache. Carmen este și instructor de Yoga și astrolog, este foarte talentată și un om frumos.

De câte ori am ocazia, particip la evenimentele lui Rob Wergin, care este un Healer Internațional.

Am urmat un curs tare fain de Self-Healing și câteva ședințe de curățare a energiei cu Intuitive healer Lesley Ann Smith. Este blândă și plăcută.

Am lucrat cu Iulia Barbu care are Aliniere energetica și de la ea am aflat de cursul lui William Whitecloud – Create your destiny pe care l-am urmat.


Coaching și obiceiuri sănătoase

Am implementat obiceiuri sănătoase alături de Alina Haiduc, Confidence Coach și Emotion Code Certified Practitioner. Aprecierea este un lucru care mă ajută zilnic să văd lucrurile bune din viața mea. Alina are un grup în care implementează obiceiuri ale fericirii: My happier life – with Confident Mind and Happiness Habits.

O urmăresc și rezonez cu Leslie Huddart care are mai multe programe. Eu sunt membră a grupului Inner Circle unde am acces la cursuri și la întâlnirea lunară cu ea.

Am fost în programul Your Year of Miracles  doi ani, în 2021 am avut varianta cu Coach personal si cu sesiuni de coaching de grup.


Hipnoză și Theta Healing

Am făcut și o ședință de Hipnoza regresivă, dar nu eram pregătită la momentul respectiv pentru mai multe.

Am urmat cursul de bază în Theta Healing cu Ovidiu Grigor.

Am citit și aplicat ocazional Noua Medicina Germanică și Terapia VIS  dezvoltată de Gabriel Mărgărit. Am testat și Remedii homeopate și Remediile florale Bach, Uleiuri Esențiale.


Toate au ajutat la un moment dat, pe un anumit aspect. Pe lângă tot ce am testat eu, am aflat foarte multe din cărți, articole, videouri, podcasturi și Summit-uri gratuite, acum disponibile online.

Sper să fie de folos!


Editare ulterioară:

Am început în anul 2022 formarea în Constelații Familiale, care mi-a dat ocazia să lucrez multe teme și să capăt noi perspective asupra mea și a călătoriei mele pe Pământ. Astfel, pe lângă lucrul cu Dragoș Riti, formatorul meu, am avut oportunitatea de a participa la workshopuri și a de lucra cu Barbara Morgan, Bill Mannle, Shavasti Bebeagua și Stephan Hausner.

De la Dragoș am aflat despre Sarah Peyton cu Resonant Language și am urmat două dintre programele ei: Deepening Self-Warmth: Trauma-Informed Mindfulness și Resonant Language LIVE.

 

Imagine de Gordon Johnson de la Pixabay