Retrospectiva anului 2021 cu recomandări de cursuri

La finalul fiecărui an fac o retrospectivă a anului respectiv: cu progrese și provocări. Apoi, îmi setez intențiile pentru noul an. Retrospectiva anului 2021 cu recomandări de cursuri este pentru a avea de unde alege dacă doriți să accesați vreun program anul viitor. Și pentru a mai povesti ce am mai făcut pentru că nu am scris de mult timp pe blog.

 

Îmi place să fac retrospectiva din două direcții:

 1. pe baza obiectivelor setate la finalul anului precedent, să verific ce am atins, ce mai e deschis, ce nu mai are importanță;
 2. pe luni, începând cu Ianuarie și finalizând cu Decembrie, să revăd pozele din telefon, notițele din agendă, calendarul pe telefon pentru a trece în revistă activitățile desfășurate.

 

La retrospectiva din acest an am realizat că a fost cel mai bun an al meu. Nu cel mai ușor, nu cel mai frumos. Cel mai bun.

Pentru că am învățat, am aplicat, am eșuat și iar am învățat.

Pentru că am cunoscut oameni minunați alături de care să cresc.

Pentru că am redescoperit oamenii cunoscuți din altă perspectivă.

Dar mai ales pentru că am învățat să mă aleg pe mine.

Revizuind lista de obiective m-am bucurat să observ că am bifat ceea ce era mai important pentru mine. Am observat cum câteva din obiective și-au pierdut importanța, iar pe altele le-am redefinit.


Despre obiective

 

Pe plan personal menționez:

 • ieșirile în natură, singură sau cu familia,
 • concediul la mare (nu mai fusesem de câțiva ani buni),
 • timpul de calitate cu copilul și soțul,
 • retreat-ul de 3 zile cu Retreat Camps în care am fost doar eu, să mă relaxez,
 • licitațiile la care am participat pe grupurile de mămici, donațiile făcute,
 • am cunoscut oameni noi și am consolidat prietenii,
 • am devenit cel mai mare susținător al meu,
 • am implementat obiceiuri sănătoase (consum de apă, exerciții, apreciere).

 

Apreciere, pentru că ceea ce m-a schimbat iremediabil anul acesta este aprecierea. De când am cunoscut-o pe Alina Haiduc, prietenă și coach, practic aprecierea zi de zi. Și nu pot decât să mă bucur de rezultate.

Împreună am creat Puterea Grupului de Apreciere, o comunitate pozitiv focalizată, prin care trăim cu mai mult Bine și ne împlinim Obiectivele.

 

Pe plan profesional:

 • am creat primul eveniment de Sănătate Mintală Maternă,
 • am urmat multe cursuri,
 • am refăcut site-ul și am adăugat magazinul online pe site,
 • am oferit consiliere gratuită și contra cost,
 • am creat Puterea Grupului de Apreciere.

 

Unul dintre obiectivele redefinite este publicarea cărții Jurnal de Mămicie. Este aproape de publicare, acum au loc ultimele retușuri și sper ca în luna Februarie să fie lansarea oficială. Varianta în limba engleză este încă la tradus, sper să fie și ea gata în luna Ianuarie. Deși obiectivul meu era setat pentru luna Iunie 2021, am înțeles că unele lucruri se întâmplă în ritmul lor și că e foarte bine așa.

Un alt obiectiv redefinit este cel de Doula Postpartum, parțial datorită pandemiei, parțial datorită faptului că atuurile mele sunt mai mult pe parte informațională, psihologică și spirituală decât organizațională. Ofer în continuare sprijin online proaspetelor mame, răspund la întrebări și ofer informații.

Îmi planificasem să încep cea de-a doua carte, să creez câteva materiale online pentru mame, să creez grupurile de sprijin pentru mame. Nu au ieșit planurile, dar mențin aceste obiective pentru anul viitor și am încredere să se vor împlini la timpul potrivit.

 


Cursuri și sugestii de programe, coachi, mentori

 

Anul acesta a fost un an de creștere, un an de cunoaștere, de acceptare și de iubire pentru mine. Am avut alături oameni minunați și pot spune că datorită oamenilor acesta a fost cel mai bun an. Vă las mai jos specialiștii cu care am lucrat și programele urmate.

 

Specialiști

Încep cu două minunate prietene și specialiști foarte buni,  Alina Haiduc, cu care am făcut ședințe de coaching și alături de care am învățat obiceiuri sănătoase și Simona Venter , cu care am făcut ședințe de psihoterapie și Recall Healing.

Am lucrat cu Carmen Iordache, o persoană integră, echilibrată, care face citiri în Cronica Akashică și consiliere pentru Realinierea sufletului și care mi-a adus claritate asupra câtorva subiecte unde mă învârteam în cerc.

Cu Lesley Ann Smith am lucrat pe curățări energetice și am urmat cursul ei de Self Healing. La începutul anului viitor are niște sesiuni gratuite, vă recomand să participați.

Am făcut ședințe de Medicină Energetică Eden cu Paige Apgar. Exercițiile din rutina zilnică a Donnei Eden sunt simple și ajută mult.

Am urmat și o sesiune de hipnoză regresivă, cu Gabriela Micu.

 

Cursuri / workshopuri / programe

Am participat la Constelații Familiale, cu Dragoș Riti, despre care am mai postat și cu siguranță voi mai posta, deoarece este terapia cu cele mai bune rezultate în cazul meu.

Your Year of Miracles  este un program în limba engleză, creat de Marci Schimoff și Dr Sue Morter, alături de Lisa Garr. Eu am participat anul acesta în programul Accelerated, în care am beneficiat de sesiuni de coaching de grup, cât și individuale cu un coach din Canada.

Am urmat cursul lui William WhitecloudCreate Your Destiny, care va mai avea o sesiune gratuită în Martie anul viitor, dacă vreți să vă înscrieți pe lista de așteptare.

Aliniere Energetică este comunitatea Iuliei Barbu, care organizează atât workshopuri, cât și grupuri Mastermind, în care lucrează cu tehnici de accesare a intuiției și nu numai.

 

Am participat la mai multe summit-uri online, dintre care menționez:

 • 1st Research Summit: Postnatal Health and Happiness , în care s-a vorbit despre importanța perioadei postpartum și impactul ei asupra stării de bine a mamei, familiei și societății,
 • Cancer Symposium – în care se vorbește mult despre viață sănătoasă, prevenție și metode neconvenționale de vindecare,
 • EFT Summit,unde se explică ce este Tapping-ul, sunt exerciții practice și diverse perspective asupra acestei metode.

De ce fac retrospectiva an de an?

Pentru că am și eu, ca toată lumea, un critic interior care vine constant și pune la îndoială tot ceea ce fac. Și am nevoie să pun pe hârtie (la răboj, cum spune draga mea prietenă Alina Haiduc) tot ce am realizat pentru a mă bucura, pentru a celebra și pentru a integra aceste rezultate.

Dar și pentru a vedea care au fost provocările, cum m-au schimbat, ce am luat din acestea și ce mai e de îmbunătățit.

Au fost și ani când îmi setam obiective care nu erau aliniate cu ceea ce îmi doream eu cu adevărat. Și nu le realizam și eram frustrată. De când am învățat să îmi iau timp, să stau cu mine, să văd ce vreau eu, totul e mai simplu. Uneori, e nevoie de mai mult timp pentru a le realiza, alteori trebuiesc redefinite. La altele renunț.

Uneori cea mai mare realizare a fost doar să supraviețuiesc acelui an, cum a fost anul în care eram în depresie. Și, indiferent câte obiective voi bifa în alți ani, cred că aceea a fost cea mai mare realizare. E bine oricum, doar să privim din unghiul potrivit.

Dacă aveți nevoie de sugestii pentru setarea obiectivelor, aștept cu drag mesajele voastre.

 

Photo by Olya Kobruseva from Pexels