Mame care inspiră alte mame – Mihaela Iorgovan

Pe Mihaela am cunoscut-o într-un proiect de voluntariat și, cum nimic nu e întâmplător, am realizat că este unul din oamenii pe care îmi face plăcere să îi am în viața mea.

Foarte bun organizator, Mihaela Iorgovan deține My Events și pune “la bătaie” entuziasmul și priceperea, pentru a crea evenimentul dorit de client, exact așa cum și l-a imaginat acesta, doar că fără bătaie de cap.

1. Ce a însemnat pentru tine sa devii mamă? Ce trăiri, cum te-ai adaptat la noul rol?

De mică, visul meu cel mare a fost să am o familie. Mi-am zis atunci că la 20 mă căsătoresc și la 25 am să fiu mamă.

E, nu a fost chiar așa. Am devenit mamă la 32 de ani și mereu când mă gândesc la momentul în care l-am văzut pentru prima dată îmi dau lacrimile de bucurie.

Mă simt binecuvântată pentru darul primit. Nu a fost ușor, însă am fost și sunt norocoasă pentru că mi-am avut părinții alături. Datorită lor am putut să îmi iau câte o pauză de câteva ore și să revin în rolul de mamă cu forțe proaspete. Cea mai mare surpriză a fost pentru mine ca nu dormea noaptea. Nu știu cum de la asta nu mă gândisem. Nu dormea decât 1h maxim 2 legate și aici a fost prima provocare pentru mine. Mi-am dat seama că nu mai putea fi vorba despre 6 sau 8h legate de somn. A durat puțin adaptarea, însă m-am obișnuit.


2. Spune-mi o experiența frumoasă, ca mamă(sau mai multe, care consideri ca merită menționate)

Cred că întreaga experiență este frumoasă, grea uneori, dar frumoasă. Cel mai plăcut moment e cel în care vine și îmi spune că mă iubește.


3. Dacă te gândești la un moment greu/provocator, care ar fi? (Pot fi mai multe)

Un moment greu a fost cel legat de alăptare. A fost mereu mixt și la un moment dat a intervenit refuzul sânului. Atunci nu am vrut să renunț, avea 3 luni, și noaptea îl luam la sân cum simțeam că se mișcă puțin, deci uneori foarte des. Era singurul moment în care nu refuza. La 6 luni am reușit și pe zi să îl fac să revină.


4. Regrete ai?

Da. Fiecare moment în care mi-am pierdut răbdarea…


5. Ce i-ai spune mamei Mihaela, la început de drum prin Mămicie?

Ține-l în brațe și mai mult. L-am ținut, să nu mă înțelegi greșit, dar mereu am simțit că poate nu destul….