Mame care inspiră alte mame – Daniela Gilmeanu Ioiart

Când am cunoscut-o, m-am simțit intimidată; deținea două caracteristici de care eu eram departe la momentul respectiv: feminitate și încredere în sine.

Daniela este omul practic, omul care găsește soluții și abia apoi stă de vorbă. Îmi e dragă și o admir pentru multe alte calități, dar cel mai mult pentru cât este de încrezătoare și de hotărâtă.

Ah, da! Și pentru îndemânarea ei, de a crea lucruri minunate. Deține Kristale by Deyna, cum îi place ei să spună: Terapie pentru suflet.


1. Ce a însemnat pentru tine să devii mamă? Ce trăiri, cum te-ai adaptat la noul rol?


Am devenit mamă când am decis asta, și am crezut că sunt pregatită, și că nu este mare lucru. Mai ales pentru că, eu am avut în grija mea de la o vârstă fragedă pe frații mei, dar nu a fost așa.

M-am trezit cu o mogâldeață mică și atunci când plângea, mă panicam că nu știam ce are 😊, și cu senzația că nu sunt suficient de bună mamă, că nu îl puteam liniști mereu .
Apoi, căutam acel sentiment, emoție, de care vorbeau unele mame, că simți atunci când ții copilul primă dată în brațe. Sentiment, pe care eu nu îl simțeam, și mă credeam, cumva, ,,defectă,, – lucru care, adăugat restului lucrurilor noi, m-a dus în faza de a experimenta depresia post natală. Deci, adaptarea a fost puțin dificilă 😊


2. Spune-mi o experiență frumoasă, ca mamă (sau mai multe, care consideri că merită menționate)

O experiență frumoasă, ca mamă…

Păi, prima a fost când fiul meu mi-a zis prima dată Mam 😄 . Avea doar 5 luni și spunea deja primele cuvinte tata, papa, apa… Eram așa mândră de el!!!

Nu știam nici un copil care să vorbească primele cuvinte așa devreme.
Pe urmă, la 7 luni, deja mergea în picioare ținut de o mânuță. Celor din jur, nu le venea să creadă, când le ziceam că are 7 luni 😊 . Și el a continuat să mă uimească.


3. Dacă te gândeșți la un moment greu/provocator, care ar fi? (Pot fi mai multe)


Bucuria de copil deosebit a fost umbrită la 5 ani, când, subit, s-a îmblonăvit, fără nici o explicație logică. Aia a fost cea mai dificilă perioadă din mămicia mea, dar a trecut și, acum, prințul meu este mare, cuminte, deștept și frumos 😊


4. Regrete ai?


Regrete ?… Nu pot zice chiar că am, poate că nu am petrecut mai mult timp cu el, l-am învățat de mic să știe să se descurce singur, ca eu să pot lucra, să ne putem permite mai multe lucruri .


5. Ce i-ai spune mamei Daniela, la început de drum prin Mămicie?


Că mămicia este frumoasă, și cu multe provocări, dar atâta timp cât își ascultă inima și intuiția, va face tot ce trebuie, întotdeauna 😊