Mame care inspiră alte mame – Arabela

Povestea de astăzi aparține Arabelei, din Arad. Mulțumesc, Arabela!

Le sunt recunoscătoare tuturor mamelor ce își împătășesc experiențele – plăcute sau mai puțin plăcute, pentru deschidere și timpul acordat. 


1. Ce a însemnat pentru tine să devii mamă? Ce trăiri, cum te-ai adaptat la noul rol?

Să devin mamă a însemnat să încep o nouă viață, o viață împlinită, plină de iubire pură, plină de zâmbete, de bucurie, de gingășie, dar și o viață cu multe griji, frici, îngrijorări, frustrări.

Cu toate acestea, ador să fiu mamă și încerc să mă bucur de fiecare moment alături de copilul meu.


2. Spune-mi o experiență frumoasă, ca mamă (sau mai multe, care consideri că merită menționate)

Am avut parte de mai multe experiențe frumoase, însă prima pe care aș aminti-o este momentul nașterii. Am avut parte de o naștere frumoasă și împlinitoare la care a participat și soțul meu. Din prima clipă am primit bebelușul la piept iar acel moment a fost magic.

O altă experiență neașteptat de frumoasă este alăptatul. De la început s-a format o legătură puternică între noi. Consider că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o și pe lângă toate beneficiile de care ne bucurăm amândoi m-a ajutat enorm să îmi regăsesc echilibrul emoțional. Primul plânset, primele grimase, primul zâmbet, descoperirea gropițelor din obraji, primul gângurit, primul „mama”, primii pași, prima îmbrățișare, toate sunt experiențe frumoase și unice.


3. Dacă te gândeșți la un moment greu/provocator, care ar fi? (Pot fi mai multe)

Sunt multe momente grele și provocatoare în viața de mamă. De multe ori mă simt epuizată, copleșită, mă încearcă sentimente de vinovăție, apar tot felul de gânduri negative, apar nenumărate griji, dar dragostea nemărginită pentru copilul meu îmi dă putere să trec peste toate încercările.


4. Regrete ai?

Am momente când regret că nu am făcut anumite lucruri, sau regret anumite decizii, dar încerc să nu alimentez aceste sentimente deoarece în prezent sunt o altă persoană și e normal să gândesc diferit față de persoana mea din trecut.


5. Ce i-ai spune mamei Arabela, la început de drum prin Mămicie?

Dacă m-aș întâlni cu mine la început de drum prin Mămicie mi-aș spune să am mai multă încredere în mine, să mă bucur de toate clipele alături de bebe deoarece trec atât de repede, să mă aștept la momente grele și dificile dar care vor trece și majoritatea vor fi uitate.

Mi-aș spune că sunt binecuvântată că am primit acest dar de la Dumnezeu, darul de a fi mamă!