Eu sunt Niculina, sunt soție și mama unui băiețel minunat. El a fost cel care mi-a adus noi perspective asupra lumii și datorită căruia La pas prin Mămicie a luat naștere.

Odată cu provocările de început, ca proaspătă mămică, am fost uimită să aflu cât de puțin interes există pentru sănătatea mamei. În special, sănătatea mintală a mamei. Pe măsură ce trece timpul copilul crește și parcurge etapele naturale ale dezvoltării lui, iar eu  regăsesc la fel de puțin sprijin pentru mame în aceste etape.

De aceea, scopul meu este de a pune mama pe primul plan pentru că dacă mama este bine, atunci copilul este bine, familia este bine și pe termen lung societatea este bine.

Am simțit mereu o dorință nestăvilită de a ajuta oamenii. Am considerat că este cel mai natural lucru. Am făcut voluntariat și am donat. Am crezut că acest lucru este simtit la fel de toată lumea . Când am înțeles că nu este așa, am înțeles și cât de norocoasă sunt să simt acest impuls. 

Combinată cu sensibilitatea de care dădeam dovadă, am conștientizat cum pot aduce valoare în viața celorlalți.

În rolul de Consilier pentru dezvoltare personală știu că pot ajuta femeile să își redescopere propria înțelepciune și putere. Consider că fiecare femeie este diferită și fiecare are nevoie de sprijin potrivit nevoilor ei.   Îmi place să cred că alături de mine femeile își pot recâștiga echilibrul de care au nevoie.

Ca Doula Postpartum îmi doresc să ofer sprijin psihologic, informațional și emoțional mamelor la început de drum cu compasiune, calm și echilibru.

Profesional, am absolvit Facultatea de Psihologie și diverse cursuri, printre care: cursul de Consilier pentru dezvoltare personală, cursul de Formator și cursul de Doula Postpartum. Pot spune că sunt într-o continuă pregătire și sunt recunoscătoare pentru noile oportunități spre care mă poartă viața. Astfel, am intrat în contact cu Medicina Energetică și am urmat Cursuri de bază Theta healing și EFT(Emotional Freeedom Techniques –Tehnici de eliberare emoțională).

Personal, de 12 ani urmez cursuri de dezvoltare personală și autocunoaștere, cu formatori din țară și din străinătate. Ca pasiuni, îmi place să citesc, să scriu, să călătoresc și să dansez. Dar, cel mai mult, îmi place să mă descopăr pe mine, prin ochii copilului meu.