Bună, eu sunt Niculina!

Eu sunt Niculina, sunt soție și mama unui băiețel minunat. El a fost cel care mi-a adus noi perspective asupra lumii și datorită căruia La pas prin Mămicie a luat naștere.

Odată cu provocările de început, ca proaspătă mămică, am fost uimită să aflu cât de puțin interes există pentru sănătatea mamei. În special, sănătatea mintală a mamei. Pe măsură ce trece timpul copilul crește și parcurge etapele naturale ale dezvoltării lui, iar eu  regăsesc la fel de puțin sprijin pentru mame în aceste etape.

De aceea, scopul meu este de a pune mama pe primul plan pentru că dacă mama este bine, atunci copilul este bine, familia este bine și pe termen lung societatea este bine. Organizez anual la începutul lunii Mai evenimentul Săptămâna sănătății mintale materne din dorința de a aduce conștientizare asupra importanței sănătății mintale a mamei, atât în perioada postpartum, cât și mai tărziu. 

Mereu am simțit o dorință nestăvilită de a ajuta oamenii. Am considerat că este cel mai natural lucru. Am făcut voluntariat și am donat. Am crezut că acest lucru este simtit la fel de toată lumea. Când am înțeles că nu este așa, am înțeles și cât de norocoasă sunt să simt acest impuls. 

Combinată cu sensibilitatea de care dădeam dovadă, am conștientizat cum pot aduce valoare în viața celorlalți. De aceea, am pus în cartea Jurnal de Mămicie toate trăirile mele, tot parcursul meu din sarcină și primii ani ca mamă. Mi-am dorit ca prin intermediul acesteia să normalizăm trăirile din perioada postpartum, ca mamele să vadă că nu sunt singure în această călătorie intitulată de mine Mămicie și să prindă curaj pentru a cere ajutor. 

 

Rolul meu este să ajut femeile, în general, și mamele, în particular, să își redescopere propria înțelepciune și putere. Consider că fiecare femeie este diferită și fiecare arenevoie de sprijin potrivit nevoilor ei.  Alături de mine, femeile își pot recâștiga echilibrul de care au nevoie.

 Din 2009 urmez cursuri de dezvoltare personală și autocunoaștere cu formatori din țară și din străinătate. Sunt într-o continuă pregătire și sunt recunoscătoare pentru noile oportunități spre care mă poartă viața. Am intrat în contact cu Medicina Energetică și terapii care m-au deschis spre latura spirituală.

Am absolvit Facultatea de Psihologie și am urmat diverse cursuri, printre ele fiind: Consilier pentru dezvoltare personală, EFT Practitioner, Formator, Doula Postpartum, Theta healing bazăDin 2022 urmez formarea în Constelații familiale alături de Dragoș Riti.

Sunt un om simplu, o mamă între alte milioane de mame. Îmi place să citesc, să scriu, să călătoresc, să dansez și să petrec timp în natură. Dar cel mai mult îmi place să mă descopăr pe mine prin ochii copilului meu.