Bună, eu sunt Niculina!

Eu sunt Niculina, sunt soție și mama unui băiețel minunat. El a fost cel care mi-a adus noi perspective asupra lumii și datorită căruia La pas prin Mămicie a luat naștere.

Odată cu provocările de început, ca proaspătă mămică, am fost uimită să aflu cât de puțin interes există pentru sănătatea mintală a mamei.

Pe măsură ce trece timpul, copilul crește și parcurge etapele naturale ale dezvoltării lui, iar eu regăsesc la fel de puțin sprijin pentru mame în aceste etape. De aceea, scopul meu este de a pune mama pe primul plan pentru că dacă mama este bine, atunci copilul este bine, familia este bine și pe termen lung societatea este bine.

Organizez anual la începutul lunii Mai evenimentul Săptămâna sănătății mintale materne din dorința de a aduce conștientizare asupra importanței sănătății mintale a mamei, atât în perioada postpartum, cât și mai târziu. La pas prin Mămicie îmi doresc să fie și un liant între mamele în nevoie și specialiștii de care au nevoie.

Mereu am simțit o dorință nestăvilită de a ajuta oamenii. Am considerat că este cel mai natural lucru. Am făcut voluntariat și am donat. Am crezut că acest lucru este simțit la fel de toată lumea. Când am înțeles că nu este așa, am înțeles și cât de norocoasă sunt să simt acest impuls.  

Combinată cu sensibilitatea de care dădeam dovadă, am conștientizat cum pot aduce valoare în viața celorlalți. De aceea, am pus în cartea Jurnal de Mămicie toate trăirile mele, tot parcursul meu din sarcină și primii ani ca mamă. Mi-am dorit ca prin intermediul acesteia să normalizăm trăirile din perioada postpartum, ca mamele să vadă că nu sunt singure în această călătorie intitulată de mine Mămicie și să prindă curaj pentru a cere ajutor. 

La pas prin Mămicie

Rolul meu este să ajut femeile, în general, și mamele, în particular, să își redescopere propria înțelepciune și putere.

Consider că fiecare femeie este diferită și fiecare are nevoie de sprijin potrivit nevoilor ei.  Alături de mine, femeile își pot recâștiga echilibrul de care au nevoie.

Eu sunt într-o continuă evoluție și sunt recunoscătoare pentru fiecare oportunitate nouă spre care mă poartă viața. Am intrat în contact cu Medicina Energetică și terapii care m-au deschis spre latura spirituală.

Am absolvit Facultatea de Psihologie și am urmat diverse cursuri, precum Consilier pentru dezvoltare personală, EFT Practitioner, Formator, Doula Postpartum, Theta healing bazăÎncepînd cu anul 2022 urmez formarea în Constelații familiale alături de Dragoș Riti, continuând să explorez și să învăț în această călătorie a creșterii personale și spirituale.

Am explorat cine sunt în cadrul Psihoterapiei (peste 200 de ore), am căutat soluții în cadrul Coachingului individual (peste 60 de ore) și de grup (peste 60 de ore), am făcut pași spre mine și sufletul meu prin intermediul sesiunilor de Constelații din ultimii 5 ani ( peste 400 de ore) și al altor tipuri de terapii (articolul Terapii testate de mine menționează și celelalte terapii).

Îmi doresc să aduc mai multă conștientizare asupra nevoilor mamelor. Să le sprijin eu, dar să și trezesc măcar o întrebare în ceilalți – cum pot să ajut? Și să asculte acest răspuns, iar dacă pot – să îl aplice, iar dacă nu, să se dea la o parte, pentru că și acesta este un ajutor.

Mi-aș dori sa transmit: e ok, nu ești greșită, e bine așa cum e, totul are o soluție, totul se poate rezolva.

Să aduc speranță, să aduc încredere. Toate suntem mamele perfecte pentru copiii noștri, indiferent de reguli și ceea ce spune societatea. Indiferent de acel TREBUIE.

Sunt foarte multe mame care chiar se străduiesc și fac tot ceea ce pot, sunt foarte multe mame conștiente. Pentru acelea îmi doresc să fiu oglindă, să se poată vedea cât sunt de minunate. Din acest motiv susțin sesiuni de consiliere pentru mame și organizez grupuri de suport.

Eu sunt un om simplu, o mamă între alte milioane de mame. Îmi place să citesc, să scriu, să călătoresc, să dansez și să petrec timp în natură. Dar cel mai mult îmi place să mă descopăr pe mine prin ochii copilului meu. 

Dacă dorești să mă contactezi mă găsești la:

Email: niculina.ghitulescu@gmail.com

Facebook: La pas prin Mămicie

Instagram: LaPasPrinMamicie