Într-o societate în care presiunea asupra mamelor e tot mai mare și perfectiunea din mediul online amplifică această stare, consider că avem nevoie să arătăm lumii maternitatea exact așa cum este ea.
După ce am devenit mamă și am văzut ce înseamnă, îmi doream să pot ajuta mamele, dar nu știam cum pot face asta. Am găsit cursul de Doula Postpartum și m-am înscris. Ok, aveam cursul, dar mamele nu știau ce e Doula sau că pot apela la o astfel de persoană.
Atunci, am înțeles că e nevoie de transparență. Așa a apărut pagina La Pas Prin Mămicie. Unde poveștile mamelor își găsesc locul. Unde ne dezbrăcăm de mantia de mame perfecte și suntem doar…mame.
Îmi doresc să fiu omul în care să găsească sprijin, empatie, un umăr pe care să plângă și un specialist care să le ghideze.
Deoarece există multe cursuri pentru bunăstarea copilului, eu mă voi axa pe bunăstarea mamei. Într-un moment în care toata lumea se intreaba: cum e copilul, eu mă întreb ‘Cum e mama?’
Pentru că, dacă atunci cand îi spui unei mame: ‘Fii tu bine, și copilul va fi bine’, nu e un sprijin real. Ba chiar, o astfel de afirmație poate să o adâncească mai tare în frustrarea că ea e vinovată pentru un anumit aspect, sau chiar pentru toate.
Îmi doresc să fiu acolo sa o ajut să se auto-valideze, să vadă că are resursele necesare pentru gestionarea situatiei în care se află.
Îmi doresc o societate în care toate emoțiile sunt acceptate, în care mamele sunt doar mame, nu super-femei, în care copiii cresc echilibrați și empatici. În care mama este susținută de toată lumea pentru a se putea adapta noului rol, sau pentru a putea depăși o etapă de dezvoltare a copilului cu brio.
Cred că acest lucru poate fi obținut prin susținerea mamelor, sprijin de care au nevoie în momente critice pentru a putea găsi singure soluțiile optime. Ele, fiind în armonie cu ele însele, vor putea apoi da mai departe comportamente sănătoase copiilor și societate va avea doar de câștigat.
Despre ce este Doula găsiți, pe scurt aici. Puteți verifica serviciile oferite de mine aici.