Conferință „Mama sufocă femeia"

Conferința pe care o pregătim în luna mai are loc în cadrul evenimentului Săptămâna Conștientizării Sănătății Mintale Materne și va avea loc la Magnum Place pe data de 11 Mai, între orele 10-14.

Întâlnirea pe care o vom organiza va conține informații specializate și prezentări utile (din mai multe domenii), momente de socializare și – pe baza unei tombole – cadouri pentru mamele prezente.

Dorim să ne vedem în mod autentic și să interacționăm – așa cum suntem noi zi de zi, frumoase și curajoase, să ne ascultăm una pe alta cu adevărat și fără interpretări, să simțim și să dăm mai departe din energia bună care se va crea între noi. Vrem ca întâlnirea să fie un spațiu de siguranță și de incluziune care ne va conecta.

Această întâlnire este potrivită pentru toate mamele. Spațiul pe care îl vom crea ne va include pe toate. De fapt, cu această dorință am plecat la drum atunci când am conceput acest eveniment.

Speakeri

Oamenii speciali care au acceptat să participe la acest eveniment în calitate de speakeri,
cărora le suntem recunoscătoare sunt:

Elena Condac

Instructor și Antrenor Personal de Fitness

Alina Bârcă

Educator prenatal, Doula, Asistentă medicală, Fondator Nașteri cu Suflet

Adina Moldovan

Psiholog clinician, Psiholog pediatru în practica privată

Andreea Ionescu

Psihoterapeut, Doctor în Psihologie, Co-fondator al clinicii ReCentre Timișoara

Niculina Ghițulescu

Consilier pentru mame încrezătoare, Fondator La Pas Prin Mămicie

INVITAȚI SURPRIZĂ

Dr Mariana Ciupa

Medic primar obstetrică-ginecologie, fondator Feminence Medical Center

Elena Nastaca

Profesor și Fondator Terapia Thai

Moderator

Elena Ghițulescu

Moderator radio
Fondator „Cititor în pijama”

Elena Condac 

Elena Nicoleta Condac este instructor și antrenor personal de fitness. Crede în beneficiile miraculoase ale mișcării pentru starea de bine, subliniind importanța consecvenței.

Misiunea ei este să te inspire să abordezi mișcarea potrivită în ritmul tău, în fiecare zi, prioritizând exercițiile de mobilitate și flexibilitate cu focus pe respirație, aducând un suflu de putere și autocontrol în viața ta. Ea te îndrumă să îmbrățișezi un stil de viață sănătos, transformând nu doar corpul, ci și mintea.

Elena a creat programe online dedicate femeilor, evidențiind angajamentul ei în a face mișcarea accesibilă și benefică pentru toate femeile. Prin seriozitate, răbdare și dăruire, Elena își poartă misiunea ei de a susține femeile în călătoria lor către un stil de viață activ, un corp armonios și sănătos. Impactând peste 2000 de persoane prin activitatea sa și programele ei, atât online cât și offline, Elena aduce o schimbare pozitivă și semnificativă în comunitatea sa -Mișcare în ritmul tău și în Comunitatea F.E.M.E.I.A.

Titlul prezentării: Pentru o viață plină de ENERGIE: Cum să ne găsim ECHILIBRUL prin Sport, Odihnă și Nutriție Corespunzătoare

Alina Bârcă

Alina Bârcă – educator prenatal, doula, asistentă medicală, fondator Nașteri cu Suflet

Alina însoțește femeile și cuplurile în călătoria lor de la primul test pozitiv de sarcină până la naștere, alăptare și postpartum.

Și propria ei călătorie de transformare a început tot a primul test pozitiv de sarcină. Între timp a trecut prin trei nașteri și a crescut cu fiecare experiență în parte.

În ultimii nouă ani a ținut cursuri online și în Timișoara despre travaliu și naștere, alăptare, postpartum, îngrijirea bebelușilor, Spinning Babies, Microbirth.

Este colaboratoare a clinicii Feminence Medical Center unde susține lunar diverse programe de pregătire pentru naștere și pentru perioada de după naștere.

A însoțit femei la nașteri ca doula și a fost martoră la multe momente emoționante și uneori la adevărate miracole în sala de nașteri.

Mesajul ei: „Fiecare femeie are dreptul să nască acolo unde și cu cine se simte în siguranță.”

Titlul prezentării: Călătoria renașterii: de la sufocarea Mamei la (re)descoperirea Femeii

Adina Moldovan

Psiholog clinician, Psiholog pediatru în practica privată

Adina Moldovan este psiholog clinician specializat în psihologia copilului, a cărei abordare este bazată pe atașament și dezvoltare. Experiența de peste 12 ani cu copiii este ceea ce o ajută cel mai mult în cunoașterea și înțelegerea profundă a copiilor, de la interior la exterior.

Misiunea ei este de a ajuta copiii să prospere și să înflorească, de a împuternici părinții/familiile și educatorii pentru a crea copiilor condițiile unei dezvoltări sănătoase, de a ajuta părinții să conștientizeze și să își valorifice resursele lor proprii, de a înțelege și a împlini nevoile copiilor lor cu generozitate. Sprijină părinții, copiii și adolescenții în întâlniri 1:1, realizează evaluarea psihologică a copiilor și adolescenților (evaluarea dezvoltării, evaluarea pregătirii pentru școală, evaluarea strategiilor de învățare și a motivației școlare, evaluarea sănătății mintale, autocunoaștere și dezvoltare personală, evaluarea competențelor cognitive și socio-emotionale ale adolescenților) și implementează programe de intervenție psihologică pentru aceste grupe de vârstă, bazate pe noile cercetări în domeniu.

A lucrat în cadrul Asociației Pentru Promovarea Femeii din România pentru sprijinirea femeilor victime ale violenței domestice și abuzului sexual și în cadrul Asociației Little People România, unde a sprijinit copiii, adolescenții și tinerii adulți afectați de cancer. A observat mult copiii la joacă, în relație cu ei înșiși și în relație cu cei din jurul lor în numeroase grădinițe din Timișoara. Din 2015 activează cu responsabilitate în practica privată. O mare parte a muncii sale implică și susținerea de seminarii, workshop-uri, conferințe și cursuri pentru părinți și educatori.

Titlul prezentării: Rolul de mama si acordarea la sinele tău autentic și copilul tău

Andreea Ionescu

Psihoterapeut, Doctor în Psihologie, co-fondator și managing partner la Clinica ReCentre Timișoara.

Andreea Ionescu este psiholog și psihoterapeut, cu o experiență de aproape 20 de ani de practică privată alături de persoane individuale, cupluri sau familii, dar și în contexte de grup. Având formare în psihoterapie familială sistemică și analiză tranzacțională, Andreea a folosit mereu lentila atașamentului în lucrul terapeutic sau cursurile și atelierele pe care le-a derulat.

Din 2013 deține un doctorat în domeniul psihologiei sănătății, unde a studiat tema transmiterii intergeneraționale a modelelor de atașament, dar și unele intervenții de optimizare a nivelului de siguranță internalizat.

După 14 ani de carieră academică, titular în cadrul Departamentului de Psihologie, din Facultatea de Sociologie și Psihologie (Universitatea de Vest din Timișoara), din 2016 colaborează ca și cadru didactic asociat UVT, predând disciplina de Counselling Skills, în cadrul unui program de Masterat derulat în limba engleză (Philosophical Counselling and Consultancy). Tot din anul 2016 susține module de predare, dar și de autocunoaștere și dezvoltare personală, în cadrul celei mai vechi școli de formare în Psihoterapie familial sistemică, din Timișoara, din cadrul Institutului de Terapie Familială și Practică Sistemică Areopagus.

Din 2021 a pus bazele unui nou proiect local de sănătate mentală, ca și co-fondator, psihoterapeut și partener în Clinica ReCentre din Timișoara, care și-a deschis oficial porțile în septembrie 2022.

Titlul prezentării: Regăsind echilibrul: Cum pot fi susținute mamele în familii reconstituite?

Niculina Ghitulescu

Consilier pentru mame încrezătoare, Fondator La Pas Prin Mămicie

Niculina ajută mamele să își găsească resursele necesare pentru a fi mamele care își doresc să fie. Vrea ca acestea să știe că NU au nevoie să fie corectate și reparate, ci doar văzute și sprijinite.

De patru ani promovează sănătatea mintală maternă:

🌺în Ședințe de consiliere,

🌺în cadrul Grupurilor de suport și ateliere pentru mame,

🌺prin articole pe Blog și postări în Social media,

🌺 prin intermediul cărții „Jurnal de Mămicie”,

🌺prin evenimente dedicate, cum este Săptămâna Sănătății Mintale Materne.

Mesajul ei: „Dacă mamele s-ar vedea prin ochii mei, ar ști cât sunt de minunate!”

Niculina este femeia care s-a redescoperit prin intermediul depresiei postpartum și căreia îi place ce a găsit dincolo de aceasta. Pe zi ce trece devine tot mai autentică și mai fidelă sufletului ei, cu care învață să se conecteze.

Titlul prezentării: (Re)descoperind Femeia dincolo de Maternitate

Dr Mariana Ciupa

Medic primar obstetrică-ginecologie, fondator Feminence Medical Center

Sunt dr. Mariana Ciupa, medic primar obstetrică-ginecologie. Am deschis clinica NewLife în urmă cu mai bine de un deceniu, pornind de la conceptul „o naștere blândă transformă lumea”.  Viziunea mea a fost de a transforma tot ceea ce ține de naștere într-o altă abordare, care să ofere un start blând în viață nou-născuților, cât și o stare de bine și de siguranță mamei.

După 10 ani, am scris un nou capitol. Am crescut și am dus povestea mai departe, NewLife s-a transformat în Feminence Medical Center, o clinică născută din prețuirea pentru femeie în fiecare etapă din viața ei.

Totul este construit în noua clinică pentru a oferi STAREA DE BINE care să permită oricărei femei să se simtă specială, să se bucure cu adevărat de miracolele cu care a fost binecuvântată.

Cred cu tărie că nu există profesionalism fără să pui suflet, cred că formarea continuă e parte din munca noastră și că orice clinică de succes are în spate o echipă de oameni dedicați.

Împreună cu echipa Feminence Medical Center îmi doresc să educăm femeile, să le informăm, astfel încât ele să poată decide ce li se potrivește. Vrem să venim în întâmpinarea nevoilor femeilor, astfel a luat naștere un proiect tare drag mie, #EduFeminenceFest , o serie de conferințe cu rol de informare și educare. Prima conferință, „Miracolul sarcinii și al nașterii” a strâns aproximativ 200 de femei. Suntem la început de drum, dar e unul frumos, în care punem bazele unei comunități minunate.

Titlu prezentare:  Manifest pentru normalitate, alege ce ți se potrivește în perioada sarcinii

Elena Nastaca

Profesor și Fondator Terapia Thai

Elena Nastaca este profesor afiliat al școlii internaționale TMC Chiang Mai din Thailanda și de 9 ani preda curricula lor în România , cursuri de specializare în tehnici de masaj Thai pentru terapeuți atât din România cât si din străinătate.

A scris 11 manuale de masaj , are peste 16000 ore de practică terapeutica , peste 8000 ore de curs predate.

Din dorința de a aduce în România tradiția asiatică pentru o viața longeviva si sănătoasă , în armonie cu trup, minte și suflet, a urmat toate cursurile școlilor TMC Chiang Mai si Ong’s School  din Thailanda precum si Koyasan School of Shiatsu din Japonia.

Masterand in Kinetoprofilaxie si recuperare fizica , a căutat in permanenta sa îmbine cunoștințele din medicina clasica, medicina orientala , terapia energetică si psihoterapie, pentru a crea protocoale de Terapii cât mai eficace.

Este administratorul centrului Terapia Thai din Timișoara, cât si a Centrului Terapii Asiatice din Complexul Amazonia Aquapark și al Școlii Terapia Thai unde își împărtășeste in permanenta cunoștințele dobândite atât echipei de terapeuți si cât si tuturor cursanților participanți din dorința de promova în România sănătatea bazată pe prevenție având la baza experiența milenara a asiaticilor.

Titlul prezentării: Mama în armonie: copil, profesie, familie și societate

De ce să participați la conferință?

 

🌺Pentru a vă relaxa și a socializa cu alte mame

🌺Pentru a afla informații valoroase oferite de specialiști

🌺Pentru a obține inspirație și motivație în rolul de mamă

🌺Să beți o cafea sau un ceai bun

🌺Să vă bucurați de cadourile primite în Goodie Bag, dar și la tombolă

 

Ce spun participantele de anul trecut:

„Mă bucur că am avut ocazia să particip; la sfârșitul evenimentului am simțit că am făcut o alegere bună să mă mut în Timișoara pentru că aici se întâmplă evenimente faine! Felicitări pentru inițiativa și eveniment!”

„Faceți o muncă extraordinară!”

„Mai faceți și la anul dacă mai aveți energie. Sincer, cred că lumea ar fi venit și dacă nu erau punguțe de dat… din ce am văzut în public, cred că conținutul a făcut 90% din succesul conferinței. Îmbrățișăm cu respect!”

„Mi-a făcut plăcere să particip și mă bucur că sunt astfel de organizații, apreciez mult efortul depus pentru organizare și mult succes pe mai departe.”

„Mulțumesc frumos, a fost minunat și emoționant și divers, cu mai multe aspecte ale vieții de mămică abordate.”

„Mulțumesc frumos pentru tot, inclusiv acele bunătăți de la pauză 🙂 Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire.”

 

Vă așteptăm cu mare drag și cu mult entuziasm să fiți alături de noi la acest eveniment.

Elena Ghițulescu
Adriana Roman
Ramona Oancea
Niculina Ghițulescu